Na 10 weken het eerste concert van het Nieuw Talent Orkest Weesp

In oktober begon het grote avontuur voor een groep van bijna 40 muzikanten. Met weinig tot geen ervaring leerden zij in 10 weken bij De Adelaar een muziekinstrument bespelen, volgens de methode van het Nieuw Talent Orkest.

Zondag 12 december was het zover, het eerste concert van het Nieuw Talent Orkest Weesp. Onvoorstelbaar hoeveel deze nieuwe muzikanten in deze korte tijd geleerd hebben, er klonken al een aantal leuke muziekstukken, en als afsluiting een aantal nummers gezamenlijk met het harmonieorkest. We hadden graag heel Weesp en omgeving uitgenodigd om te komen luisteren, maar door de coronabeperkingen kon dat niet doorgaan. Wel werden er twee kleine concerten gegeven voor de achterban van de deelnemers. En er is goed nieuws, deze enthousiaste muzikanten gaan allemaal door! Zodra het weer kan zullen we het orkest aan Weesp presenteren.

Vanaf 2 januari gaat het Talent Orkest tweewekelijks repeteren. En dat biedt ook de ruimte om mee te doen als je al een beetje overweg kan met je muziekinstrument. Je hebt al privé les of bij een muziekschool maar kan nog niet mee doen in het harmonieorkest, dan is dit de uitgelezen kans om je verder te ontwikkelen door samen te spelen in een orkest met hulp van ervaren muzikanten.

Onze dank gaat onder andere uit naar Mear mei muzyk het Cultuurfonds en Stichting Jubal voor het mede mogelijk maken van dit project.

 

📸 Weespfoto / Mathé Snoek & Wil Oudshoorn