Aanmelden voor het Nieuw Talent Orkest Weesp tot 26 september

Nieuw Talent Orkest Weesp: plezier in samen muziek maken!

Op zondag 3 oktober start Nieuw Talent Orkest Weesp, een initiatief van Koninklijke Harmonie De Adelaar. Volwassenen zonder muzikale ervaring of kennis kunnen in dit orkest een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen én samen muziek maken.

Voorzitter Cor van Alphen van De Adelaar: “Wij beleven zelf heel veel plezier aan onze hobby en we laten anderen dat ook graag ervaren. Het mooie van Nieuw Talent Orkest is dat iedereen mee kan doen. We hebben al een leuk aantal deelnemers, maar we hebben genoeg instrumenten voor een heel orkest. Dus voor iedereen die altijd al de droom had om nog eens muziek te gaan maken is dit dé kans”. Deelnemers kunnen kiezen uit een keur aan instrumenten: trompet, bariton, trombone, saxofoon, klarinet, fluit of verschillende soorten slagwerk.

Nieuw Talent Orkest

Nieuw Talent Orkest (op z’n Fries Nij Talint Orkest) is een initiatief van de Friese dirigent en musicus Guus Pieksma. Het begon zes jaar geleden bij de fanfare in Stavoren. Ouders van leerlingen vroegen of zij ook niet eens een instrument mochten uitproberen. Het werd een succes en andere verenigingen starten ook een Nij Talint Orkest. Het heeft in Friesland al veel nieuwe muzikanten opgeleverd die nu samenspelen in opleidingsorkesten óf zich hebben aangesloten bij de verenigingen. Samen met Annewiep Bloem heeft Pieksma Nij Talint Orkest ontwikkeld tot een compleet concept met wervingsplan en lesmap. We vragen Pieksma naar het geheim van Nij Talint Orkest: “De kracht is dat er geen drempel is. Je hoeft geen muzikale achtergrond te hebben of noten te kunnen lezen. Je mag fouten maken en zoveel vragen als je wilt. Wij gaan er van uit dat iedereen muzikaal talent heeft en dat ontwikkelen we samen. Daarbij is het heel sociaal en staat het plezier voorop”.

Hoe werkt het?

Guido Former is verantwoordelijk voor de organisatie bij De Adelaar. Hoe kunnen mensen meedoen aan Nieuw Talent Orkest Weesp? Former: “Er komen borden in de stad, er hangen posters en we verspreiden flyers. Mensen kunnen het overal zien en lezen. Deelnemers kunnen zich bij mij aanmelden. Voor de eerste repetitie sturen we een mail met alle informatie. Goed om te weten is dat wij zorgen voor instrumenten en muzieklessenaars. Alle instrumenten liggen klaar op de eerste repetitie. Soms hebben mensen een voorkeur, maar ze kunnen ook een instrument kiezen dat ze leuk lijkt. Daarin adviseren we ze natuurlijk. En dan gaan we los! Superleuk dat Guus en Annewiep naar Weesp komen voor de eerste repetitie. Zelf zijn we er ook om de nieuwe muzikanten zoveel mogelijk te helpen. Dat doen we bij alle tien repetities trouwens. Als afsluiting van het project organiseren we een
feestelijk concert met De Adelaar. Dan kan heel Weesp komen luisteren. Wij hebben er heel veel zin in!”.

Doe je mee?

Voor de mensen die nog twijfelen of ze mee willen doen spraken we Froukje (62 jaar). Ze is begonnen bij Nij Talint Orkest en speelt nu op de trompet bij de vereniging: “Ik wilde altijd graag trompet spelen, maar het is er om allerlei redenen nooit van gekomen. Dit was mijn kans. Ik vond het heel spannend, maar dat was gauw over. De sfeer is lekker ongedwongen en positief. Je kunt echt veel meer dan je denkt. Dat je het samen doet maakt het extra leuk”.

Praktische informatie

Startdatum: zondag 3 oktober 2021
Vervolg: iedere week op de zondagmiddag
Tijd: 15.30 – 17.30 uur
Locatie: Koninklijke Harmonie De Adelaar, Papelaan 126A in Weesp
Kosten: € 75,-
Wat krijg je: Tien repetities onder professionele begeleiding, een instrument en
muzieklessenaar te leen van de vereniging, een orkestmap en een gegarandeerd leuke tijd
Coronaproof: tijdens de repetities houden we ons aan de geldende coronamaatregelen

Aanmelden & vragen

Voor aanmelden, vragen en informatie kun je contact opnemen met Guido Former via nieuwtalentorkest@adelaar-weesp.nl

 

Meer informatie: www.adelaar-weesp.nl/nieuwtalent

 

Nieuw-Talent-Orkest-Weesp-1   Nieuw-Talent-Orkest-Weesp-2