Afsluiting jubileumjaar: Concert Muziek door de eeuwen heen

Zondagmiddag 10 november was de toepasselijke afsluiting van het 135-jarige jubileumjaar van Koninklijke Harmonie De Adelaar uit Weesp, het concert: Muziek door de eeuwen heen. En de zaal van de Adelaar zat helemaal vol.

Het concert werd heel sfeervol en intiem geopend met muziek uit de 13e, 14e en 15e eeuw door Liis Lulla op Sopranino en Lotje Meijer op Harp. Uit de 16e eeuw was muziek van Gabrieli door het Hoorn Ensemble. De Harmonie van De Adelaar speelde Watermuziek van Händel en speciaal voor dit concert was het klassiek octet de Amsterdamse Blazers naar Weesp gekomen, zij speelde muziek van Krommer en Mozart. Na de pauze ging het concert verder met meer hedendaagse muziek. Natuurlijk mocht de toekomst van de vereniging niet ontbreken, de leerlingen speelde ook een aantal nummers mee!

De presentatie was in handen van Fred Smalbrugge, hij wist over elke eeuw de ontwikkeling van de muziek mooi te benoemen. Na een woord van dank door voorzitter Cor van Alphen onthulde Leon de Lange, wethouder van cultuur in Weesp, het bord van de Club van 135. Met mooie dankbare woorden sloot hij het jubileumjaar officieel af. Na het concert werd er nog gezellig nagepraat.

📸 Weespfoto.nl