IMG_7523

Concert over oorlog, vrede en vrijheid

Oorlog, vrede en vrijheid: een groot thema, maar zó belangrijk om over te vertellen. Aldus voorzitter Cor van Alphen tijdens de opening van het concert ‘All you need is love’. Het orkest speelde onder leiding van dirigent Dim van den Berge muziek dat begon met een militaire mars, het mooie Give us Peace, tot een Bevrijdings medley waarbij bij menigeen herinneringen boven kwamen. Natuurlijk konden ‘De Speeltuin’ van Marco Borsato en Heal the World van Michael Jackson niet ontbreken. De harmonie sloot af met de alles samenvattende boodschap van the Beatles ‘All you need is love’.

Maar natuurlijk was het meer dan alleen muziek. Bij de entree van de zaal stonden twee echte legervoertuigen opgesteld. Het publiek had allemaal rood-wit-blauwe vlaggetjes met het programma in de hand, er was beeldmateriaal, Jantien Belt bracht twee passende gedichten ten gehore. De leden van de Adelaar hadden een video boodschap ingesproken, witte anjers mochten niet ontbreken en alles werd mooi ingeleid door de presentatie van Alexander Bauwens.

Met dit concert liet de Adelaar zich weer zien als een groeiende vereniging die in beweging is. De opening van het concert door het Leerlingenorkest was hier een goed voorbeeld van. Sommige leerlingen zijn nog maar een paar maanden bezig met muziekles bij De Adelaar en speelde nu al mee.

De Adelaar kijkt vol trots terug op een mooi concert, en dankt het publiek voor hun komst, het was druk in de zaal!

IMG_7522

IMG_7523

IMG_7524

IMG_7525