Jaaroverzicht 2016

Wat was het een mooi jaar voor Koninklijke Harmonie De Adelaar, we hebben alle hoogtepunten op een rij gezet in een jaaroverzicht.

Wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling en een muzikaal 2017 toe!

——————–

10 januari 2016 – Nieuwjaarsbrunch

De vereniging is het jaar goed gestart met een gezellige nieuwjaarsbrunch. Aansluitend speelde de harmonie een aantal nummers, we zijn immers een muziekvereniging.

——————–

9 april 2016 – Prinsentocht waterliniejaar

9 april kwam Zijne Koninklijke Hoogheid prins Willem III tijdens zijn prinsentocht ook langs vestingstad Weesp. Natuurlijk kon de prins en zijn gezelschap rekenen op een muzikaal onthaal van De Adelaar.

——————–

27 april 2016 – Koningsdag

‘s morgens weer een traditionele aubade op het grote plein. Vele kinderen zongen luidkeels mee met de ‘Koningsdag liedjes’ en het Wilhelmus. Daarna was het tijd voor ons eigen Oranjeconcert. We hadden een leuk gevarieerd programma.

——————–

4 mei 2016 – Stille tocht

Vier slagwerkers van De Adelaar begeleide de stille tocht vanaf de synagoge naar het monument aan de Ossenmarkt.

——————–

25 juni 2016 – Barbecue

Vlak voor de zomervakantie nog een keer met elkaar een concert en aansluitend een traditionele barbecue, met echte kooltjes, lekker vlees en karaoke.

——————–

Zomer 2016 – Nieuwe website

Tijdens de zomer is de nieuwe website van de adelaar gelanceerd. De nieuwe website is geoptimaliseerd om ook te bekijken op tablet en mobiel. Er is een speciale ruimte gecreëerd om het muziekles aanbod van de Adelaar te presenteren.

——————–

Zomer 2016 – Verbouwing zaal

Afgelopen zomer was het echt zo ver, de problemen met het geluid die al spelen sinds de opening van het gebouw werden verholpen door de gemeente Weesp. Deze gelegenheid werd gelijk aangepakt om de zaal op te knappen, Bert heeft hier knap werk neergezet!

——————–

25 augustus 2016 – Verenigingsmarkt

Donderdagavond 25 augustus, dé aftrap van het Sluis en Bruggenfeest is de verenigingsmarkt. Natuurlijk was de Adelaar present en konden wij vele geïnteresseerde informatie geven over onze vereniging en de muzieklessen.

——————–

September 2016 – Muzieklessen

Na de zomer is de adelaar gestart met het aanbieden van professionele en betaalbare muzieklessen in Weesp. Meer informatie over ons lesaanbod op:
www.adelaar-weesp.nl/muziekles

——————–

22 oktober – Play-inn

Na het succes van de Play-Inn tijdens ons lustrumjaar in 2014 besloten we om dit jaar weer een Play-Inn te organiseren. Het was gezellig druk, er kwamen oud-leden van muziekvereniging Jubal, en muzikanten uit de wijde omgeving.

Onder leiding van Dim hebben we verschillende muziekstukken ingestudeerd die aan het eind van de dag in een mini-concertje werden uitgevoerd.

——————–

27 november – Popconcert
Rookmachines, zonnebrillen, hoedjes, zangeressen en rozen. Er werd van alles uit de kast gehaald voor het Popconcert.