Het Nieuw Talent Orkest Weesp is van start gegaan!

Zondag 3 oktober was de eerste repetitie. 37 enthousiaste nieuwe muzikanten uit Weesp en omgeving repeteren de komende weken met het nieuwe orkest van Koninklijke Harmonie De Adelaar. Het is een diverse groep met mensen die allemaal hetzelfde doel hebben: ontdekken hoe leuk het is om een instrument te bespelen en vooral om samen muziek te maken.

Wanneer je dat nog nooit gedaan is zo’n eerste keer best spannend. “Ik kan geen noten lezen en heb nog nooit gespeeld. Kan ik er wel geluid uit krijgen?” Met de hulp van ervaren muzikanten van De Adelaar had iedereen echter al gauw zijn/haar instrument aan de mond en ontstond er een kakofonie aan ‘geluid’.

Onder de enthousiaste begeleiding van Guus Pieksma werd dat ‘geluid’ snel omgevormd tot heuse muzieknoten. Het Nieuw Talent Orkest Weesp heeft de luxe positie dat zich ook een aantal kandidaat-slagwerkers hadden aangemeld. Zij zorgen voor een mooie strakke beat onder de muziek. Dat speelt de helft lekkerder voor de blazers, onder wie dwarsfluiten, saxofoons, bariton, trombone, trompetten en klarinetten.

En nu is het oefenen geblazen, het Nieuw Talent Orkest brengt muziek in Weesp!

Mede mogelijk gemaakt

Het Nieuw Talent Orkest Weesp van De Adelaar is mede mogelijk gemaakt door Mear Mei Muzyk, met financiële ondersteuning door onder andere het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Jubal.

Daarnaast veel dank voor de winkeliers en horeca in Weesp die de affiches hebben ophangen, mede hierdoor hebben wij heel veel Weespers kunnen bereiken.