Beleef de Weesper Cultuurreis vanuit huis

Een heel jaar zonder concerten is in de 136 jarige geschiedenis van De Adelaar niet vaak voorgekomen. Maar we hebben goed nieuws! De Adelaar doet ook mee aan de Weesper Cultuurreis. Zondag 27 december kan je vanuit huis een Cultuurreis maken. Een hele middag, vanaf 15 uur, cultuur snuiven met filmpjes van kunstenaars, artiesten en diverse culturele instellingen uit Weesp.

www.weespercultuurreis.nl

Repetities Adelaar Weesp weer hervat

Een jaar geleden zaten we midden in de voorbereidingen van ons Oudegrachtconcert ter gelegenheid van ons 135 jarige jubileum. Maandag 19 juni 2019 waren we te gast bij Vivium Godeline voor ons Try-out concert. 

Dit jaar staat het er wel anders voor, vanwege de Corona-maatregelen is de vereniging drie maanden dicht geweest. Gelukkig is er nu een protocol voor muziekverenigingen en worden de repetities vanaf vanavond weer hervat. We beginnen met sectie-repetities, maar wat zijn we weer blij dat er weer muziek in Weesp klinkt 🎶 

 

0D196B5F-1B97-422C-AB42-66DBC73450E4

📸 Concert Vivium Godelinde, 19 juni 2019 samen met Henk Hollands

Geen repetitie bij De Adelaar

In navolging van de landelijke richtlijnen heeft het bestuur van Koninklijke Harmonie De Adelaar besloten om de repetities tot nader bericht af te gelasten.

Wij wensen iedereen het beste en veel gezondheid toe!

Bestuur Koninklijke Harmonie De Adelaar

Gelukkig 2020!

Het jaar is weer vrolijk gestart, met een gezellige repetitie hebben we kort teruggeblikt op ons fantastische jubileumjaar en getoast op het nieuwe jaar!

8B03B795-CE88-4CF4-A4BD-FDCF5533963D

Afsluiting jubileumjaar: Concert Muziek door de eeuwen heen

Zondagmiddag 10 november was de toepasselijke afsluiting van het 135-jarige jubileumjaar van Koninklijke Harmonie De Adelaar uit Weesp, het concert: Muziek door de eeuwen heen. En de zaal van de Adelaar zat helemaal vol.

Het concert werd heel sfeervol en intiem geopend met muziek uit de 13e, 14e en 15e eeuw door Liis Lulla op Sopranino en Lotje Meijer op Harp. Uit de 16e eeuw was muziek van Gabrieli door het Hoorn Ensemble. De Harmonie van De Adelaar speelde Watermuziek van Händel en speciaal voor dit concert was het klassiek octet de Amsterdamse Blazers naar Weesp gekomen, zij speelde muziek van Krommer en Mozart. Na de pauze ging het concert verder met meer hedendaagse muziek. Natuurlijk mocht de toekomst van de vereniging niet ontbreken, de leerlingen speelde ook een aantal nummers mee!

De presentatie was in handen van Fred Smalbrugge, hij wist over elke eeuw de ontwikkeling van de muziek mooi te benoemen. Na een woord van dank door voorzitter Cor van Alphen onthulde Leon de Lange, wethouder van cultuur in Weesp, het bord van de Club van 135. Met mooie dankbare woorden sloot hij het jubileumjaar officieel af. Na het concert werd er nog gezellig nagepraat.

📸 Weespfoto.nl

 

Zondag 10 november: Concert Muziek door de eeuwen heen

Er zit een fantastische ontwikkeling in de muziek van de 13e tot en met de 21e eeuw. Maak het mee! Zondag 10 november, 14.30 uur bij Koninklijke Harmonie De Adelaar. Fred Smalbrugge zal de verschillen mooi uitleggen en met de medewerking van klassiek octet De Amsterdamse Blazers, het Hoorn Ensemble, het Leerlingenorkest en Sopranino: Liis Lulla & Harp: Lotje Meijer.

De deuren zijn om 14.00 open, toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage kan bij de uitgang.

Weesper Sport- en Cultuurdag 2019 bij De Adelaar

Zondag 29 september staan de deuren van De Adelaar wijd open voor de Weesper Sport- en cultuurdag. Alle sportverenigingen, ondernemende sportaanbieders, culturele organisaties en muziekverenigingen kunnen die dag hun activiteiten laten zien. Natuurlijk zal De Adelaar, de muziekvereniging van Weesp, zich hier ook presenteren.

Probeer eens op een instrument te blazen en vraag gelijk een gratis proefles aan. Bij De Adelaar kan je compleet verzorgde muzieklessen volgen. Het lesgeld is €25,- per maand + lidmaatschap vereniging €15,- (vanaf 16 jaar €17,50) 30 muziekles van een professionele docent, inclusief huur instrument en lesmateriaal. www.adelaar-weesp.nl/muziekles

Proeflessen weer van start

De proeflessen zijn weer begonnen. Wil jij ook muziekles in Weesp? Eerst proberen bij De Adelaar. Proefles aanvragen

Open repetities 2 & 9 september 20.00 uur

Na het succesvolle Oudegrachtconcert start het nieuwe seizoen van de 135-jarige Adelaar met twee open repetities. Maandag 2 & 9 september is iedereen uitgenodigd om naar de Papelaan 126A te komen om samen met het harmonieorkest te repeteren. Onder leiding van Weesper dirigent Dim van den Berge wordt er gerepeteerd vanaf 20.00 uur tot ca. 22.00 uur. Ook Weespers die zelf niet kunnen spelen zijn uitgenodigd om gezellig te komen luisteren. Heb je geen instrument (meer)? Laat het ons weten, dan zorgen wij daarvoor. Speel je trombone, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn etc.? Neem je instrument mee en kom maandag 2 en/of 9 september gezellig repeteren!

Het was feest op de Oudegracht

Koninklijke Harmonie De Adelaar heeft Weesp afgelopen zaterdag getrakteerd op het Oudegrachtconcert. De muziekvereniging viert dit jaar het 135-jarige jubileum en er werd groots uitgepakt.

Voor aanvang werd de Oudegracht nog even bijgevuld door een aantal regenbuien maar toen het programma begon werd het droog in Weesp. Zanger en presentator Henk Hollands Henk Hollands kwam zingend aanvaren bij het ponton waar het orkest onder leiding van dirigent Dim van den Berge speciale uitvoeringen van Nederlandstalige hits ten gehoren bracht. Hits van Guus Meeuwis, André Hazes en Boudewijn de Groot, maar ook Het Dorp van Wim Sonneveld en Laat Me van Ramses Shaffy kwamen voorbij. Natuurlijk was het een echt Oudegrachtconcert waar het publiek met vrolijke vlaggetje langs de kant mee kon zingen met klassiekers als ‘Tulpen uit Amsterdam’ en ‘Aan de Amsterdamse Grachten’.

In de loop van het concert ontvouwde zich de 135-jarige geschiedenis van de vereniging. Met een heus jubileumlied op een vrolijke versie van ‘Mag ik dan Bij Jou’ van Claudia de Breij. De tekst hiervoor is geschreven door Erik Plageman, die voor de gelegenheid zelf ook nog zelf achter de piano kroop voor het intro van het prachtige Bloasmuziek van Ge Reijnders. Met het uitvoeren van dit nummer, in de ambiance van de Oudegracht samen met het orkest, kwam er een droom uit voor zanger Henk Hollands. In het voorprogramma, tijdens de break en de afterparty werd er een feestje gebouwd door de coverband TimeOff!

De Adelaar heeft met dit concert laten zien dat harmonie muziek ook na 135 jaar nog volop leeft in Weesp. Ondanks de weersvoorspellingen stonden de kades vol en zaten er mensen te genieten vanuit de bootjes. De Adelaar werkt nu toe naar het concert op 10 november om 14.30 uur in de eigen zaal aan de Papelaan. Dit zal een bijzonder interessante middag worden met een masterclass over de muziekgeschiedenis.

Foto’s: Weespfoto / www.weespfoto.nl