Circus Concert – 9 juli 2023 in Weesp

230506-1920x1080px-fbevent
Hooggeëerd publiek! Beleef de magie van het circus tijdens dit themaconcert van Koninklijke Harmonie De Adelaar.
Een mooi programma vol circusmuziek door het harmonieorkest en Talent Orkest onder leiding van dirigent Dim van den Berge. Uw spreekstalmeester is deze middag Alexander Bauwens.
Komt dat zien, komt dat zien! Zondag 9 juli, aanvang 14.30 uur. Zaal open 14.00 uur, Papelaan 126A in Weesp. Entree vrij, een vrijwillige bijdrage bij de uitgang.

Nationale Herdenking Weesp 2023

Donderdag 4 mei, de Nationale Herdenking in Weesp. Burgers en militairen die waar ook ter wereld sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties, en zij die bij vredesmissies, zijn omgekomen werden herdacht. Koninklijke Harmonie De Adelaar verzorgde de muzikale omlijsting.

 

Dodenherdenking Weesp – 4 mei 2023

Stille Tocht Weesp 4 mei 2023
Stille tocht

Tamboers van De Adelaar lopen de Stille Tocht. Verzamelen voor de Stille Tocht om 19:00-19:10 uur bij de Weesper synagoge, 19:15 vertrek Stille Tocht richting het monument aan de Ossenmarkt in Weesp.

 
Dodenherdenking Weesp 4 mei 2023 - Ossenmarkt

Herdenking

Koninklijke Harmonie De Adelaar verzorgt dit jaar de muzikale omlijsting van de herdenking op 4 mei bij het monument aan de Ossenmarkt in Weesp. Het programma begint om 19.25 uur aan de Ossenmarkt, met om 20.00 uur de twee minuten stilte.

Veel publiek voor het Kerstconcert van De Adelaar

In de feestelijk versierde zaal aan de Papelaan was zondag 11 december het Kerstconcert van De Adelaar met medewerking van de Reünisten-Matrozenkapel. De Reünisten-Matrozenkapel opende het concert, het is een orkest met oud-leden van de Matrozenkapellen der Koninklijke Marine.

Na de pauze speelde Koninklijke Harmonie De Adelaar uit Weesp. De Adelaar heeft naast het harmonieorkest sinds vorig jaar ook een talent orkest waar beginnende muzikanten leren samenspelen. Beide orkesten speelde afwisselende en vrolijke kerstmuziek en sloten het concert met uptempo muziek af. De Adelaar wenst iedereen alvast fijne feestdagen en een muzikaal 2023!

Kerstconcert De Adelaar Weesp – 11 december 2022 14.30 uur

Bezoek zondag 11 december het Kerstconcert van Koninklijke Harmonie De Adelaar met medewerking van de Reünisten-Matrozenkapel der Koninklijke Marine.

 • Zaal open 14:00 uur
 • Aanvang concert 14.30 uur
 • Locatie De Adelaar, Papelaan 126A in Weesp
 • Toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage is mogelijk bij de uitgang.

Kom helemaal in de kerststemming, met muziek van de Reünisten-Matrozenkapel en het harmonieorkest en Talent Orkest van De Adelaar.

De kapelmeester van de Reünisten-Matrozenkapel is Edwin Musquetier. De orkesten van De Adelaar spelen onder leiding van dirigent Dim van den Berge en de enthousiaste presentatie is in handen van Alexander Bauwens.

 

Reünisten-Matrozenkapel

De Reünisten-Matrozenkapel is een orkest met oud-leden van de Matrozenkapellen der Koninklijke Marine en ontstaan na een reünie van de Matrozenkapel van het Marine opleidingskamp te Hilversum. De Reünisten Matrozenkapel staat onder muzikale leiding van de adjudant muzikant b.d. der Marinierskapel Edwin Musquetiers.
www.reunistenmatrozenkapel.nl

Open repetitie

Maak 5 & 11 september kennis met de orkesten van De Adelaar, en ontdek hoe leuk het is om samen muziek te maken in Weesp!

Open repetitie De Adelaar Muziekvereniging Weesp

Harmonieorkest

Maandag 5 september 2022: 20.00 – 22.00 uur

Ben jij een ervaren muzikant, net nieuw in Weesp komen wonen, is het nu tijd om gezellig samen te spelen? Speel mee tijdens de Open repetitie van het harmonieorkest onder leiding van dirigent Dim van den Berge.

Talent Orkest

Zondag 11 september 2022: 15.30 – 17.30 uur

Ben jij net begonnen met muziek maken, volg je al even muziekles bij bijvoorbeeld een muziekschool, of heb je heel lang geleden voor het laatst gespeeld? Kom samenspelen in het Talent Orkest! Speel mee tijdens de Open repetitie onder leiding van dirigent Dim van den Berge.

Aanmelden

Er zijn geen kosten verbonden aan de Open repetitie. Laat ons weten welk instrument je bespeelt, dan zorgen wij ervoor dat er muziek voor je klaarligt.

Heb je geen instrument (meer)? Laat het ook even weten, misschien kunnen wij voor een instrument zorgen.

Stuur een email naar: aanmelden@adelaar-weesp.nl

Verenigingenmarkt Sluis en Bruggenfeest Weesp 2022

 • Donderdag 25 augustus 2022
 • 19.00 – 21.00 uur
 • Nieuwstraat, Weesp

Speel jij een muziekinstrument en lijkt het je leuk om in het harmonieorkest te spelen? Of heb je nog maar net muziekles, kom dan meespelen in het Talent Orkest. Maak kennis met De Adelaar op de verenigingenmarkt van het Sluis en Bruggenfeest!

En meld je aan voor de Open repetitie van 5 of 11 september.

Aanmelden voor de Open repetities 5 & 11 september

Het is nu mogelijk om aan te melden voor de Open repetities van 5 september (Harmonie) & 11 september (Talent Orkest).

Er zijn geen kosten verbonden aan de Open repetitie. Laat ons weten welk instrument je bespeelt, dan zorgen wij ervoor dat er muziek voor je klaarligt. Heb je geen instrument (meer)? Laat het ook even weten, misschien kunnen wij voor een instrument zorgen.

Harmonieorkest

 • Maandag 5 september 2022
 • 20.00 – 22.00 uur
 • Ervaren muzikanten

Talent Orkest

 • Zondag 11 september 2022
 • 15.30 – 17.30 uur
 • Beginnende muzikanten

Stuur een email naar: aanmelden@adelaar-weesp.nl
Meer informatie:  www.adelaar-weesp.nl/open-repetitie

Zomerconcert De Adelaar Weesp

Zondagmiddag gaf De Adelaar de aftrap voor de zomer in Weesp. Met een afwisselend programma door het harmonieorkest en allemaal nieuwe muziek van het Talent Orkest in een compleet gevulde concertzaal aan de Papelaan.

Van een vrolijke mars tot het zwijmelen bij ‘Can you feel the Love Tonight’ met de filmbeelden op de achtergrond. Een stevig rocknummer door het Talent Orkest maakte het concert compleet. De enthousiaste presentatie was in handen van Alexander Bauwens die heel zomers opkwam met zonnebril.

Open repetitie
Kom na de zomervakantie eens meespelen tijdens de Open repetities van De Adelaar. De ervaren muzikanten kunnen meedoen tijdens de Open repetitie van de harmonie op maandag 5 september van 20.00 tot 22.00 uur.
Ben jij net begonnen met muziek maken, volg je al even muziekles bij bijvoorbeeld een muziekschool, of heb je heel lang geleden voor het laatst gespeeld? Kom samen spelen in het Talent Orkest! Speel mee tijdens de Open repetitie op zondag 11 september van 15.30 tot 17.30 uur.
Er zijn geen kosten verbonden aan de Open repetitie. Laat ons weten welk instrument je bespeelt, dan zorgen wij ervoor dat er muziek voor je klaarligt. Stuur een email naar: aanmelden@adelaar-weesp.nl

📸 Weespfoto / Wil Oudshoorn & Mathé Snoek

Zomerconcert – 10 juli 2022

220612_Zomerconcert_Facebook_V01-RGB

Zondag 10 juli geeft Koninklijke Harmonie De Adelaar het startschot voor de zomer. Kom genieten van de muziek van het harmonieorkest én het nieuwe Talent Orkest.

 • Zaal open 14:00 uur
 • Aanvang concert 14.30 uur
 • Locatie De Adelaar, Papelaan 126A in Weesp
 • Toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage is mogelijk bij de uitgang.

De Adelaar is sinds begin dit jaar uitgebreid naar een muziekvereniging met twee orkesten. Het harmonieorkest heeft een gevarieerd repertoire, van een mars tot hedendaagse popmuziek.

In oktober 2021 is het Nieuw Talent Orkest gestart, ca. 40 muzikanten zonder ervaring hebben in 10 weken een instrument leren bespelen. Volg de vorderingen van het Talent Orkest met allemaal nieuwe muziek!

Beide orkesten spelen onder leiding van dirigent Dim van den Berge en de enthousiaste presentatie is in handen van Alexander Bauwens.