Het was feest op de Oudegracht

Koninklijke Harmonie De Adelaar heeft Weesp afgelopen zaterdag getrakteerd op het Oudegrachtconcert. De muziekvereniging viert dit jaar het 135-jarige jubileum en er werd groots uitgepakt.

Voor aanvang werd de Oudegracht nog even bijgevuld door een aantal regenbuien maar toen het programma begon werd het droog in Weesp. Zanger en presentator Henk Hollands Henk Hollands kwam zingend aanvaren bij het ponton waar het orkest onder leiding van dirigent Dim van den Berge speciale uitvoeringen van Nederlandstalige hits ten gehoren bracht. Hits van Guus Meeuwis, André Hazes en Boudewijn de Groot, maar ook Het Dorp van Wim Sonneveld en Laat Me van Ramses Shaffy kwamen voorbij. Natuurlijk was het een echt Oudegrachtconcert waar het publiek met vrolijke vlaggetje langs de kant mee kon zingen met klassiekers als ‘Tulpen uit Amsterdam’ en ‘Aan de Amsterdamse Grachten’.

In de loop van het concert ontvouwde zich de 135-jarige geschiedenis van de vereniging. Met een heus jubileumlied op een vrolijke versie van ‘Mag ik dan Bij Jou’ van Claudia de Breij. De tekst hiervoor is geschreven door Erik Plageman, die voor de gelegenheid zelf ook nog zelf achter de piano kroop voor het intro van het prachtige Bloasmuziek van Ge Reijnders. Met het uitvoeren van dit nummer, in de ambiance van de Oudegracht samen met het orkest, kwam er een droom uit voor zanger Henk Hollands. In het voorprogramma, tijdens de break en de afterparty werd er een feestje gebouwd door de coverband TimeOff!

De Adelaar heeft met dit concert laten zien dat harmonie muziek ook na 135 jaar nog volop leeft in Weesp. Ondanks de weersvoorspellingen stonden de kades vol en zaten er mensen te genieten vanuit de bootjes. De Adelaar werkt nu toe naar het concert op 10 november om 14.30 uur in de eigen zaal aan de Papelaan. Dit zal een bijzonder interessante middag worden met een masterclass over de muziekgeschiedenis.

Foto’s: Weespfoto / www.weespfoto.nl